Moneczka jest przeszczęśliwa, że ma nowy obiekt ( umiarkowanie zainteresowany ), przed którym może roztaczać swe wdzięki. Bonaczek za wszelką cenę chce udowodnić, ze on tu rządzi i wskakuje na Ikosa. Ikos znosił to zachowanie do czasu, wreszcie pokazał zęby, no i trzeba było psy na stałe odseparować. Ikos jest bardzo pogodnym pieskiem, ale niespokojnie rozgląda się, gdy zabraknie kogoś z jego stada (ludzkiego ) i nie ma znaczenia, że w tym ludzkim stadzie jest raptem kilka godzin.
DSC05177 [].JPG Brat i siostra.
Plik ściągnięto 643 raz(y) 46,28 KB
DSC05175 [].JPG Rodzeństwo.
Plik ściągnięto 643 raz(y) 38,96 KB
DSC05173 [].JPG Rodzeństwo.
Plik ściągnięto 643 raz(y) 40,58 KB
DSC05178 [].JPG Szykujemy się na spacerek.
Plik ściągnięto 643 raz(y) 48,68 KB
_________________ Grażyna i Michał oraz Monka ,Bono i Myszorek
Wstyd się przyznać ale dopiero teraz przeczytałam cały wątek piesków z zielonki.
Muszę Wam powiedzieć, że całe moje dzieciństwo to te angliki z zielonki bo moja babcia mieszka na ul.Jagiellońskiej w Zielonce, obok kościoła(mieszka do tej pory, ma już 91 lat ) , a po drugiej stronie te psiaki biegały.
Zawsze było ich dużo, kilkanaście sztuk, wtykałyśmy im z siostrami jedzenie przez siatkę, ale jeszcze wtedy były to pewnie czasy ich świetności, był piękne, błyszczące, te psiaki które pamiętam to pewnie dziadkowie tych dla których znaleźliście nowe domki.
Mam 31 lat a to było conajmniej 20 lat temu...........ale ten świat jest mały
ale cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło ...
wróciły wspomnienia z dzieciństwa..................
_________________ "Psy nie są całym naszym życiem, ale czynią nasze życie całością". - Roger Caras.
www.garnek.pl/bajbaj
_________________ "Zwierzęta nie są naszymi braćmi, nie są też podwładnymi; są jednym z ludów schwytanych jak i my w sieć życia i czasu" - Henry Beston
to bardzo długo jak nie pisałam - najpierw synek rozwalił kompa, potem problemy z internetem.
perełka ma trudne życie. niestety lata wykorzystywania przez człowieka sprawiły że po prostu ma ciągle problemy ze zdrowiem. ledwo skończy się jedna przypadłość a zaczyna się następny problem. ale jest bardzo dzielna. nigdy nie traci humoru, bardzo dzielnie znosi ból, zawsze posłuszna i skromna. to wspaniały pies. bardzo ją kocham jak cala nasza rodzina a mój syn zawsze w zabawie pieski nazywa perełka. jest dla niej bardzo dobry a jego komentarze u są przemiłe : "perełka bądź dzielna, nie płacz, to nie będzie bolało" gdyby nie to zdrowie to byłoby idealnie - spokojne życie, wspólne spacery, wyjazdy, cicha emeryturka. ale ciągle żywię nadzieję że jeszcze tak będzie - perełka zasługuje na to pozdrawiam wszystkich krewniaków a zwłaszcza alfajet
_________________ miłość nie zazdrości nie, wszystko znosi, na wszystko ma nadzieje (1 Korynt. 13)
Perełka jest piękna. Przyjęliście ją do swojego domu tak bezwarunkowo. Proszę napiszcie co jej jest i czy możemy pomóc, może weprzeć finansowo w leczeniu. Po to jesteśmy tu razem, żeby tak było.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum